zaterdag 1 november 2014

Kadootje 


Vandaag een prachtige route uitgezet vanaf Station Almere-Muziekwijk. Door het Muzenpark, wat bebouwing en de bossen van het prachtige Pampushout naar de Oostvaardersdijk. Vanaf daar een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. De rest van de route gaat over de vele fietspaden die langs de Noorderplassen slingeren. De afsluiting door het Beatrixpark en over een sfeervolle begraafplaats (moet kunnen) mag er ook zijn. Gezellig kroegje tegenover het station!

Mooi om te zien hoe Almere en het Flevolandschap heel veel aandacht besteden aan natuureducatieve recreatie: vele vogelkijkschermen en informatiepanelen over de natuur en het landschap aan deze kant van Almere. Langs die buitenkant kun je ook zien waar het geld zit (of zat?...), prachtige landhuizen met een eigen haventje en/of aanlegsteiger. En ja, ook hier zie je de gevolgen van de recessie: om de haverklap een bordje Te Koop. 

Toch maar geld vragen voor een wandelroute? Lijkt me wel wat zo’n waterstulpje met eigen jacht… Nee hoor, maak u niet ongerust; de Groene Wissels blijven gratis, ik ben al rijk genoeg (met wat ik doe…). 

Was trouwens wel een prachtig dagje vandaag, een kadootje. Oh ja, dit wordt het 268ste treinstation met een Groene Wissel-wandelroute. Zullen de jongens en meisjes van de centjes bij NS wel blij mee zijn. Schuift toch wel een paar miljoen per jaar…
 
Denk eraan; het gaat nu hard met de herfstkleuren, de beuk is begonnen en dat is de laatste boom die ons haar kleurenpracht laat zien. Maak dus op korte termijn nog een fraaie herfstwandeling. Op www.wandelzoekpagina.nl vind je voldoende wandelroutes. Gaat je voorkeur uit naar een Groene Wissel op de Veluwe, klik dan op deze link voor een overzichtskaart van Gelderland en op deze link voor die van de provincie Utrecht. Het is daar nu mooi op de Utrechtse heuvelrug en de bossen van het Gooi. De Pannenkoekenhuizen in Lage Vuursche verwachten morgen topdrukte, dus wees er op tijd bij!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten