vrijdag 24 oktober 2014

De social media (en ik...)
 
Heb je een product of dienst aan te bieden, dan kun je bijna niet meer om de socialmedia heen. En inderdaad; daar je ei leggen heeft t.a.v. publiciteit wel wat nut. Ik heb me er een half jaartje mee bezig gehouden en in verdiept, er een boek over gelezen en mijn vriendinnen bij de Marketingafdeling van NS geraadpleegd. T.a.v. een privépagina vind ik FB enz. weinig toegevoegde waarde hebben: slecht een handvol “volgers” die reageren en een tiental likes. Wil je wat response, dan moet je vrienden maken met mensen waarmee ik misschien helemaal geen vriend wil zijn. Ook zit ik niet te wachten op het wereldnieuws van deze vrienden: dat de aardbeien in de moestuin de grond uitschieten, ze lekker gegeten hebben en de vaat nog moeten doen, in de trein zitten op weg naar het werk of de poes van de buurvrouw moet jongen... ;-).

Nee, de socialmedia is mijn ding niet zo. Gelukkig heeft Stefan Horn, de webmaster van Wandelzoekpagina, de Groene wissels Facebookpagina voortgezet en ga ik eens kijken of het Bloggen voor mij wat is. Want ik wil af en toe wel eens wat kwijt over mijn belevenissen als wandelroutemaker en mens.

En niet alleen daarover. Ik wil ook zo nu en dan een wandelgerelateerd onderwerp aansnijden en daar misschien een discussie over starten, wat meningen peilen en over wandelen in de breedste zin van het woord iets willen zeggen en/of mededelen. Daarnaast hou ik mij op professionele wijze bezig met de fotografie en mag graag naar de symfonische- en koorwerken van de grote en minder grote meesters van een enkele eeuw geleden luisteren. Ook daarover zal ik weleens wat loslaten.

Oh ja, de taalkundigen onder u zullen af en toe weleens de haren ten berge rijzen: ook al kan ik mij schriftelijk goed uitdrukken, de technische kant van onze taal is niet mijn sterkste kant. Ter zijde, voor mij is er als gevoelsmens maar één universele taal: die van de muziek. Om die taal goed te begrijpen heb ik een paar jaar een avondopleiding bij het conservatorium gevolgd, drie jaar muziektheorie en twee jaar muziekgeschiedenis. Ik ben daarnaast 14 jaar muzikant geweest (koperblazer; solist op trompet, hoorn en tuba).

 
Tot zover mijn eerste blog, en laat eens wat van je horen… (onder de foto = opmerkingen)

7 opmerkingen:

 1. De eerste vraag die dan bij mij opdoemt: is bloggen dan niet iets wat tot de social media behoort? Ik ga je blog zeker volgen. Want Groene Wissels altijd leuk.
  GJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Min of meer wel. Het is toch een wat ander, ik denk wat serieuzer, medium. De bekende socialmedia zijn een vluchtig (en luchtig) medium en m.i. niet zo geschikt voor dat soort zaken welke je (beter) in een blog kwijt kunt.

   Ook worden die socialmedia wel heel erg vervuilt met allerlei onzinberichten. Net las ik van een intelligente, interessante man dat hij zijn garage heeft opgeruimd. Ik vraag me af wie er en waarom op dit “wereldnieuws” zitten te wachten. Ik stoor mij er niet aan hoor, maar vermaak mij hier wel kostelijk mee. Wil daar echter “niet bijhoren”…

   Ik schreef het al. Is mijn ding niet zo. Wel wil ik bij hoge uitzondering af en toe een zinvol tweetje plaatsen…

   Verwijderen
 2. Er was een tijd dat als je geen blog had, je eigenlijk niet meetelde. Ik heb me er nog steeds niet toe kunnen bewegen omdat ik verwacht dat ik niet de discipline op kan brengen regelmatig wat te schrijven. Ben benieuwd hoe je bloggen jou vergaat, Bart! Nu ben ik alleen zo'n blog-groentje dat ik al niet eens weet hoe ik me dan moet abonneren op jouw blogs, zodat ik bericht ontvang wanneer je iets nieuws geplaatst heb. Ik zie onderaan het scherm wel een knop met Abonneren, maar daar staat ik me dan abonneer op het plaatsen van een reacties en dat is ook wel weer een belofte...
  Geniet van het weekend en het mooie weer wat voorspeld is.
  hartelijke groet, Annemarieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal onderin kun je nu je e-mailadres invullen, de rest wijst vanzelf...

   Verwijderen
 3. Ik ben ook nog een blog-groentje en denk dat als je een abo op de feed neemt, je ook wel bericht zult krijgen over een nieuwe blog. En anders gewoon even regelmatig op mijn site koekeloeren...

  Of het bloggen mij gaat bevallen wacht ik even af.... Hebben we ook dat weer eens meegemaakt.

  Jij ook een fijn wekeend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil hier even kwijt dat ik de grootste waardering heb voor Bart aan wie velen onder wie ik het toch maar te danken hebben dat we zoveel kei leuke wandelroutes kunnen lopen. Dankdank, Bart!
  Groet
  Heleen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ga ik blozen en zet m'n webcam maar even uit... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen